Stahlbau Deutsch Steel construction English Staalbouw Nederlands
Tel. 0599-658013

Dakventilatie / condensproblemen verhelpen

Contact Stalucon Bouw BV Stadskanaal Edo Gersonius Dakventilatie dakconstruction condensproblemen verhelpen ventileren roosters
Condensproblemen worden vaak onderschat. Een juiste montage en afwerking van uw dakconstructie is van essentieel belang voor een gezond binnenklimaat. Vocht veroorzaakt schimmels en aanslag en is ongezond. Veel lekkages en vochtproblemen worden na onderzoek toegewezen aan condensatie. Om condens problemen te voorkomen dient de afwerking van een ruimte volledig dampdicht te worden gemaakt, zodat de warme lucht van binnen niet in contact kan komen met (stalen) materialen die bloot staan aan de buitenlucht.

Bijvoorbeeld een nokstuk bij een dak voorzien van sandwichpanelen. Het dakpaneel dient aan de binnenzijde te worden afgewerkt d.m.v. een ondernok, de aansluitingen van de ondernok met het dakpaneel dient volledig dicht gekit te worden. Daarna dient de ruimte tussen de dakpanelen in de nok goed en voldoende geïsoleerd te worden. Hierover heen dient een (luchtdoorlatende) afwerking geplaatst te worden waaronder profielvulling gemonteerd wordt in de cannelures van het dakpaneel. Hierover heen wordt dan het eindstuk of nokstuk vastgezet.