Stahlbau Deutsch Steel construction English Staalbouw Nederlands
Tel. 0599-658013

Onderhoud van daken en dakgoten

Contact Stalucon Bouw BV Stadskanaal Edo Gersonius Onderhoud van daken dakgoten onderhouden lekkage schade voorkomen
Uw dakgoten en platte daken dienen systematisch minimaal 1 keer per jaar gecontroleerd te worden op hun functioneren. Dit wordt vaak vergeten, totdat uw goot overstroomt. Meestal zijn de afvoeren dan verstopt of zitten deze dicht met blad, vuil of onkruid. Een niet werkende hemelwaterafvoer kan grote schade veroorzaken. Het regenwater moet zich een weg naar beneden banen. In het gunstigste geval loopt het water langs de muren naar beneden en veroorzaakt alleen doorslaande muren, vocht, schimmel en verzakkingen in de bestrating.

Een groter probleem kan zich voordoen als het hemelwater door bijvoorbeeld verstopte afvoeren niet afgevoerd kan worden, en het water op het dak blijft liggen. Eén liter water staat gelijk aan circa één kilo in gewicht. Op uw dak komt dan al snel een gewicht aan regenwater te staan waarop de draagkracht van uw constructie naar alle waarschijnlijkheid niet is berekend. Hierdoor zal de draagconstructie bezwijken met alle gevolgen van dien. Een groter probleem doet zich voor als het water niet naar beneden kan en op het dak blijft liggen. Eén liter water staat gelijk aan één kilo in gewicht. Op een plat dak komt dan al snel een druk van duizenden kilo's. Het water vindt zijn weg naar beneden via lichtkoepels, naden en dakdoorvoeren en risico bestaat dat het hele dak uiteindelijk zal bezwijken onder het gewicht.

Wij maken uw goten schoon zo vaak u wilt. Hiermee voorkomt u onnodig schade aan uw dak en andere materialen. Heeft u een vermoeden dat er te veel water op uw dak blijft staan? Wilt een goede kijk op de staat van uw dak en dakgoten? Neem dan contact met ons op!